Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppelgranité

Ett otroligt enkelt recept på äppelgranité. Du gör denna lyxiga granité av bland annat äpple, vanilj och smaksätter med calvados. Utsökt att servera som mellanrätt eller som efterrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Halvera och skrapa ur vaniljstången. Lägg vaniljstång och skrapet i en kastrull.
  2. Koka under lock tillsammans med övriga ingredienser, utom calvadosen, tills äpplena blivit mosiga. Tillsätt calvadosen och låt kallna i en skål. Ta upp vaniljstången och frys in granitén över natten.
  3. Skrapa granitén med gaffel och fördela i glas. Servera som mellanrätt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1/2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl Calvados
Lägg till i inköpslistan