ÖVER 60 MIN | Medel

Äppelgranité med ingefära

Äppelgranité med ingefära är det perfekta receptet när du vill ha en enkel men härligt uppfriskande dessert. Granitén smaksätts med ingefära, som ger ett litet kryddigt sting tillsammans med de syrliga äpplena är förutom lite socker och vatten allt du behöver ha hemma!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn.
  2. Koka upp vattnet och sockret tillsammans med äpplena. Koka 2-3 minuter.
  3. Mixa sockerlagen med äpplena samt ingefäran slätt i en kannmixer. Häll upp i en vid bunke och låt svalna.
  4. Frys bunken med lagen först ca 2 timmar. Skrapa sedan upp ytan och kanten med en gaffel varannan timme tills allt har sorbetkonsistens (små kristaller).
  5. Lägg upp i små skålar och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera äppelgranité tillsammans med små italienska mandelskorpor!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen (gärna saga)
  • 1 msk riven ingefära
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 502 kJ / 120 kCal