Lätt halstrad sockersaltad lax med sesam, sockerärter och koriander | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lätt halstrad sockersaltad lax med sesam, sockerärter och koriander

Lätt halstrad sockersaltad lax med sesam, sockerärter och koriander är en saftig fiskrätt med många goda smaker. Låt laxen ligga i kryddblandningen i cirka två timmar och servera sedan med salladen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen. Skär bort skinnet.
  2. Blanda salt, socker och krossad peppar. Gnid in laxen med kryddblandningen och låt den ligga ca 2 timmar. 
  3. Sätt ugnen på 150°C.
  4. Sallad: Skär sockerärterna i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan och salladslöken. Pressa ur limejuicen och blanda den med oljan och vänd ner i grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar. Grovhacka och blanda ner koriandern.
  5. Strö sesamfrön runt om laxen. Halstra laxen i oljan på båda sidorna i en plastbelagd stekpanna. Lägg laxen i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 8-10 minuter eller till laxens innertemperatur är ca 45˚C. Skär laxen i bitar.
  6. Servera laxen med salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst laxfilé i bit, gärna mittbiten
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk hel vitpeppar
  • 4 msk sesamfrö
  • 1 msk olja
Sallad
  • 150 g sockerärtor
  • 1 gul paprika
  • 5 salladslökar
  • 1/2 lime
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1728 kJ / 413 kCal
Läs mer om näringsvärden