Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Broccolin och sockerärterna kryddas med spiskummin, koriander och sesam. Tahini tillsammans med vitlök och honung gör såsen söt och fyllig. Läckert grönt!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
250 g broccoli
2 askar sockerärtor (à 150 g)
1 tsk hel eller malen spiskummin
1/2 kruka koriander
3 msk sesamfrön
1 msk rapsolja
Sås
3 msk tahini (sesamförpaste)
3 msk vatten
1 liten vitlöksklyfta pressad
1/2 tsk japansk soja
1/2 msk honung
2 tsk äppelcidervinäger
ev 1 1/2 tsk mirin
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi695 KJ / 166 kCal
Fett14 g
Salt0.99 g
Kolhydrater6 g
Protein4 g
Kommentar
Hej! Ska den serveras varm?
Linn
2024-05-04Hej Linn! Om du följer receptet så är den ljummen när den serveras men är precis lika god om den svalnat. Hoppas du gillar den! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-06