Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lasagne piggelin

Rejäl och smakrik vegetarisk lasagne piggelin med lök, grönsaker och champinjoner. Gör en egen ostsås med olja, mjöl, mjölk och ost. Grädda i ugn och servera lasagnen med sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lökarna. Fräs i olja. Tillsätt wokgrönsaker och skivade champinjoner. Krydda med timjan, svartpeppar, salt och pressad vitlök. Låt koka i krossade tomater.
  2. Sås: Värm olja till ostsåsen. Pudra över vetemjöl. Rör om och späd med mjölk. Låt koka 3-5 minuter. Rör ner riven ost och krydda med salt och peppar.
  3. Varva grönsakssås och ostsås med lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form. Strö över rikligt med riven ost, gärna blandad med parmesanost. Gratinera i 200°C, ca 35 minuter. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 400 g)
  • 1 burk skivade champinjoner (à 200 g)
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 förp krossade tomater
Ostsås
  • 2 msk olja
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 12 st lasagneplattor
  • riven ost
  • sallad
Lägg till i inköpslistan