Lasagne med skinka och grillad paprika

100
1
Lasagne med skinka och grillad paprika

Lasagne är en storfavorit för många och går att variera med olika ingredienser. I det här receptet gör du den på skinka och grillad paprika. Lasagnen är krämig och god då den också innehåller grädde, tomat och basilika. Strö över lite fetaost innan den sätts in i ugnen för en maximal smakupplevelse.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Lasagne med skinka och grillad paprika

Ingredienser

4 portioner
2 msk
smör eller margarin
2 msk
vetemjöl
4 dl
mjölk
1 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
1
förp grillad paprika (à 530 g)
690 g
pastasås (gärna tomat & basilika)
15
lasagneplattor
2
förp rökt skinka (à 150 g)
150 g
fetaost
3
morötter

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl och glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk, grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Tillsätt gärna pesto på ett lager i lasagnen eller lite oregano.

Vad tyckte du om receptet?

100

Kommentar

Ellinor

2016-04-04

God och omtyckt av de minsta!

Näringsvärde per portion

Energi 3780 KJ / 903 kCal
Fett 38 g
Salt 7.9 g
Kolhydrater 94 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept