Lasagne med morot och grillost

Vegolasagne med god smak av både morötter, lök, grillost och tomat. Du kan givetvis äta lasagnen direkt när den, rykande het kommer ut från ugnen, men den passar också bra att dela upp i matlådor och värma vid senare tillfällen.

Ingredienser
4 portioner
Morotssås
500 g morötter
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olja
2 msk tomatpuré
2 förp krossade tomater (à 500 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk japansk soja
1 1/2 msk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 förp grillost eller halloumi (à 200 g)
12 lasagneplattor
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4647 KJ / 1110 kCal
Fett44 g
Salt8 g
Kolhydrater127 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev en del salt smak. Grillosten tillför en del. Testa med 1/2 tesked istället
Lars
2025-08-19Goaste veglasagnen alla dar i veckan. Skulle haft en större form men gjorde en liten bredvid o fyllde ut med mozzarella och chevre. Funka klockrent...
Katarina
2025-07-08Riven Mozarella 500g blev saftigt och gott. Tog oxå rödvin o lite mer grädde. Minskade på doyan. Skulle behövt större form.
Elisabeth
2024-09-02