Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetslasagne med timjan

Tilltalande och smakfull är denna rödbetslasagne med timjan. Krispiga rödbetor, timjan och lök, rivna och frästa i lyxig olja, varvas med en smakfull sås och lasagneplattor. Strö över smarrig, riven ost. Citronvinägrett och sallad blir idealisk till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och riv rödbetor och lök grovt på rivjärn eller matberedarens rivskiva. Fräs rotfrukterna i oljan i en stekpanna. Krydda med timjan, farin, salt och peppar.
  3. Sås: Smält matfettet i en kastrull. Rör i mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 min. Smaka av med salt och rör i osten.
  4. Varva sås, rotfruktsfräs och lasagneplattor i en lätt smord ugnssäker form, understa och översta lagret ska vara sås. Strö över resterande ost. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  5. Servera lasagnen med en grön sallad med citronvinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1/2 dl hackad timjan
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 12 lasagneplattor
  • 1 1/2 dl riven ost
Sås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?