Rödbetslasagne med timjan
Tilltalande och smakfull är denna rödbetslasagne med timjan. Krispiga rödbetor, timjan och lök, rivna och frästa i lyxig olja, varvas med en smakfull sås och lasagneplattor. Strö över smarrig, riven ost. Citronvinägrett och sallad blir idealisk till.
Ingredienser
4 portioner
500 g rödbetor
2 gula lökar
2 msk olja
1/2 dl hackad timjan
1 msk brun farin
1 tsk salt
1 krm peppar
12 lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
Sås
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 1/2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Grattinera med en stor bit chevre på varje bit som förrätt! Grymt!
Johan
2005-03-18Alla gillar denna lasagne. Jag har dock bytt ut mjölk mot sojagrädde och vatten och kryddar lite extra. Välj sedan vällagrad ost, så kan du bjuda också den som är laktosintolerant. OBS! Mjölkfritt margarin i stället för smör i så fall!!!
Sussie
2002-10-20Detta är dubbelt så gott som vanlig lasagne.
Anette
2002-08-01