Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lasagne med fetaost och vitlök

Härligt god och krämig lasagne på fetaost, vitlök, muskotnöt och franska örter. Denna goda lasagne med fetaost och vitlök serveras förslagsvis tillsammans med lammstek eller lammkotletter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175-200°C.
  2. Smält smöret och fräs vetemjölet. Späd med mjölken under omrörning. Låt koka någon minut.
  3. Tillsätt riven ost och fetaosten och låt den smälta ner. Smaksätt med salt, peppar, riven muskotnöt, franska örter och vitlök.
  4. Varva ostsåsen och lasagneplattor i en ugnssäker form. Strö riven ost överst och gratinera i mitten av ugnen i ca 20-30 min.

Tips

Det passar även med kall örtstekt fläskfilé och en god sallad, t ex spenatsallad med färska örter och tomat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 70 g fetaost
  • 70 g lagrad riven ost
  • salt och peppar
  • vitlök (efter tycke)
  • 1 tsk franska örter
  • riven muskotnöt
  • 12 lasagneplattor
  • riven ost (till gratinering)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?