Lasagne bolognese
Få saker är så gott som en mustig och värmande lasagne! Lager på lager av lasagneplattor, krämig bechamelsås och smakrik köttfärssås. Bolognesen med rödvin, timjan, lök, morot och selleri får koka länge så att den blir riktigt fyllig i smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g nötfärs
2 dl rödvin
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 lagerblad
2 timjankvistar (2 timjankvistar motsvarar 1/2 tsk torkad timjan)
Bechamelsås
8 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
2 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk salt
ca 10 lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 751 kCal
Fett47 g
Salt2.9 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Super gott
Pavlo
2024-11-29Hur stor ugnsform ska man använda för det här receptet?
Kaili
2024-11-07Hej Kaili! En form som är 20 x 30 är lagom till den här lasagnen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-07Så god! Jag ändrade inget och den blev perfekt.
Eva-lotta
2024-11-02