Lasagne bolognese
Få saker är så gott som en mustig och värmande lasagne! Lager på lager av lasagneplattor, krämig bechamelsås och smakrik köttfärssås. Bolognesen med rödvin, timjan, lök, morot och selleri får koka länge så att den blir riktigt fyllig i smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g nötfärs
2 dl rödvin
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 lagerblad
2 timjankvistar (2 timjankvistar motsvarar 1/2 tsk torkad timjan)
Bechamelsås
8 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
2 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk salt
ca 10 lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 751 kCal
Fett47 g
Salt2.9 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
Bästa lasagne-receptet! Gör exakt som det står så smakar det som i Italien.
Christina
2024-04-26Fantastisk god lasagne! Hade ingen selleri och körde blandfärs blev hur god som helst 🤩
Hanim
2024-02-17Supergod😀
Pia astrid
2024-01-10