Lasagne bolognese

53
9
Lasagne bolognese

Få saker är så gott som en mustig och värmande lasagne! Lager på lager av lasagneplattor, krämig bechamelsås och smakrik köttfärssås. Bolognesen med rödvin, timjan, lök, morot och selleri får koka länge så att den blir riktigt fyllig i smakerna.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Lasagne bolognese

Ingredienser

6 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g nötfärs
2 dl rödvin
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 lagerblad
2 timjankvistar (2 timjankvistar motsvarar 1/2 tsk torkad timjan)

Bechamelsås

8 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
2 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk salt
ca 10 lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och byt ut vetemjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, grädde och smör.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Mihkel

2022-04-26

Bra recept! En vitlöksklyfta är dock på tok för lite. Som att spotta italienarna rätt i ansiktet.

Inga-britt

2022-02-23

Bra recept. Om man vill äta den senare och frysa in- ska man göra den helt klargräddad direkt eller hur långt kan man förbereda?

Elsa

2021-12-13

Så fruktansvärt god! Värd tiden😍

Näringsvärde per portion

Energi 3139 KJ / 751 kCal
Fett 47 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 43 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden