Lasagne bolognese

Få saker är så gott som en mustig och värmande lasagne! Lager på lager av lasagneplattor, krämig bechamelsås och smakrik köttfärssås. Bolognesen med rödvin, timjan, lök, morot och selleri får koka länge så att den blir riktigt fyllig i smakerna.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Ingredienser
6 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 selleristjälk
2 msk tomatpuré
4 msk olivolja
500 g nötfärs
2 dl rödvin
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 lagerblad
2 timjankvistar (2 timjankvistar motsvarar 1/2 tsk torkad timjan)
Bechamelsås
8 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
2 krm vitpeppar
1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk salt
ca 10 lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
01:00:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3139 KJ / 751 kCal
Fett47 g
Salt2.9 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Kommentarer
23 stGott! Bytte ut mjölk och grädde till samma mängd havremjölk. La till 2 mozarella och ökade övrig ost till 3dl, västerbottenost. Gräddade 25-30 min, vill ha lite ”al dente”. 12 lasagneplattor.
Agneta
Super gott
Pavlo
Hur stor ugnsform ska man använda för det här receptet?
Kaili
Hej Kaili! En form som är 20 x 30 är lagom till den här lasagnen. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Så god! Jag ändrade inget och den blev perfekt.
Eva-lotta
Bästa lasagne-receptet! Gör exakt som det står så smakar det som i Italien.
Christina
Fantastisk god lasagne! Hade ingen selleri och körde blandfärs blev hur god som helst 🤩
Hanim
Supergod😀
Pia astrid
ÄNTLIGEN en riktigt god lasagne!! WHOW Tuuusen tusen tack 🙏
Birgitta
Men i övrigt fantastiskt god, verkligen!
Sofia
10 lasagneplattor kan aldrig någonsin räcka, om det inte är av något gigantiskt specialmärke. Av Icas har jag idag använt ca 25, andra större märken blir runt 20 när jag gör. Ett lager i botten, fyra lager färs, och ett på toppen, alltså fem lager plattor.
Sofia