Lapskojs med stekt ägg

11
7
Lapskojs med stekt ägg

Ge skolmaten en chans till revanch! Kör man sin egen lapskojs kan man krydda upp den efter smak, och med lite gräslök, gurka samt några stekta ägg blir denna rätt båda god och nostalgisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Lapskojs med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1 gurka
1 gul lök
1 msk olja
3 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
350 g oxbringa
1 msk hackad gräslök
4 ägg

Till servering

inlagda rödbetor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 
Gör äggfri: uteslut äggen.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Rebecca

2021-12-06

Vi fick bra, mjukt kött vilket flera andra inte verkar fått. Men smaken var sååååå tråkig

Therese

2021-12-05

Smaklöst. Skar köttet i ca 0,5 cm tunna skivor och lät det sjuda/småputtra i mjölken ca 15 minuter, men inte blev det mjukt för det. Finfördelades inte med hjälp av elvispen, låg kvar som skivor i moset.

Lena

2021-12-05

Totalt oätligt. Köttet föll inte isär. Jag försökte smaka på det, men det fanns inte en möjlighet att jag ens skulle kunna tugga det. Har reklamerat.

Näringsvärde per portion

Energi 2408 KJ / 575 kCal
Fett 26 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden