Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Skav med rårörda lingon

Det här receptet på viltmästarskav med rårörda lingon, ärter, lök och grädde är en otroligt välsmakande och färggrann rätt, med krämig konsistens. Servera tillsammans med kokt potatis och sötsyrliga rårörda lingon och du har en rätt som uppskattas hos både barn och vuxna!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina lingonen och rårör dem med sockret.
  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  3. Skala och strimla löken.
  4. Fräs löken i matfettet i en stekpanna. Tillsätt skaven och krydda med salt och peppar. Häll på grädden och ärterna.
  5. Skiva salladslöken tunt.
  6. Koka tills ärterna är varma och rör ned salladslöken.
  7. Servera med potatis och rårörda lingon.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 förp viltmästarskav (à 240 g)
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g ärter
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2912 kJ / 697 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB