Lappskojs på skav

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lappskojs på skav

Lappskojs, lappkojs eller lappsko är ett potatismos med inslag av kött, traditionellt lagad med saltat kött. Här gör du lappskojsen fluffigt potatismos, fräst viltskav och kryddar med timjan. Serveras tillsammans med ärtor, och gärna rödbetor. En klassiker i svensk husmanskost!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Lappskojs på skav

Ingredienser

4 portioner
480 g viltmästarskav
900 g mjölig potatis
1 gul lök
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk timjan
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2067 KJ / 493 kCal
Fett16 g
Kolhydrater49.3 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

Vild lappskojs
Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Skav med rårörda lingon
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.7 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 21 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stuvade makaroner med kassler
Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Falska Wallenbergare
Betyg 4.4 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad