Lappskojs på skav

Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lappskojs på skav

Lappskojs, lappkojs eller lappsko är ett potatismos med inslag av kött, traditionellt lagad med saltat kött. Här gör du lappskojsen fluffigt potatismos, fräst viltskav och kryddar med timjan. Serveras tillsammans med ärtor, och gärna rödbetor. En klassiker i svensk husmanskost!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Lappskojs på skav

Ingredienser

4 portioner
480 g viltmästarskav
900 g mjölig potatis
1 gul lök
1 msk olja
salt
peppar
1/2 tsk timjan
250 g gröna ärtor
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2067 KJ / 493 kCal
Fett16 g
Kolhydrater49.3 g
Protein33.4 g

Testa liknande recept

  • Vild lappskojs
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skav med rårörda lingon
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vegansk ärtsoppa med rökig svamp
    Betyg 4.5 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ärtsoppa med fläsk
    Betyg 3.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stuvade makaroner med kassler
    Betyg 3.2 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad