Lantpaté med pistagenötter

Betyg 3.5 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lantpaté med pistagenötter

Den här lantpatén görs på kycklinglever, kalvfärs och rimmat fläsk. Pistagenötter ger både en spännande smak och välkommen konsistensbrytning. Servera gärna med cumberlandsås!

Lantpaté med pistagenötter

Ingredienser

30 portioner
450 g färsk eller fryst kycklinglever
20 enbär
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad salvia
2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk mald svartpeppar från kvarn
3 vitlöksklyftor
250 g skivat rimmat fläsk
500 g kalvfärs
1 1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
2 dl vispgrädde
2 dl pistagenötter (2 dl motsvarar ca 90 g)

Till servering

cornichons
bröd
cumberlandsås

Gör så här

01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • 30 portioner måste vara fel

    Britt ylva

Näringsvärde per portion

Energi505 KJ / 121 kCal
Fett9.5 g
Salt0.6 g
Kolhydrater1.3 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

  • Kycklingrullader
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingleverpastej med balsamico
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad