Långpannekyckling

Här serveras en krispig kyckling som tillagats på långpanna tillsammans med rotfrukter. Kycklingen får en fin smak då vinäger och buljong ringlas över innan den steks de sista minuterna i ugnen och blir riktigt saftig. En ljuvlig doft sprider sig i köket och det är dags att sätta sig till bords.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt
peppar
4 kycklingklubbor
4 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 kruka oregano
2 tsk rökt paprikapulver
1/2 dl balsamvinäger
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2225 KJ / 533 kCal
Fett24 g
Salt2.14 g
Kolhydrater46 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lätt att göra och super gott
Rawita
2024-01-30Vilken slags (inte märke) balsamvinäger ska man ha i? Det finns ju några att välja mellan.
Veronica
2021-01-21Hej Veronica! Det fungerar fint med vanlig balsamvinäger till det här receptet. Behöver alltså inte vara någon extra lagrad eller crema. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-05-11Favorit här hemma! Rekomenderar parmesansås till - blir suprergott!
Johanna
2020-11-16