Recept: Långpannekyckling
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Långpannekyckling

541 röster

Här serveras en krispig kyckling som tillagats på långpanna tillsammans med rotfrukter. Kycklingen får en fin smak då vinäger och buljong ringlas över innan den steks de sista minuterna i ugnen och blir riktigt saftig. En ljuvlig doft sprider sig i köket och det är dags att sätta sig till bords.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2015.

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 kycklingklubbor
  • 4 tomater
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1/2 kruka oregano
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Dela potatisen, skala och skär löken i klyftor, blanda det med hälften av olivoljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen och löken på den förvärmda plåten.
  3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg dem sedan på plåten. Stek allt mitt i ugnen först 20 minuter.
  4. Dela tomaterna i halvor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  5. Lägg tomater, paprika och oregano på plåten och krydda med paprikapulvret. Ringla över vinägern och buljongen och stek ytterligare ca 15 minuter.
  6. Servera kycklingen, potatisen och grönsakerna med buljongen från plåten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Häll av buljongen från plåten i en kastrull och red den med majsstärkelse utrört i lite vatten.