Långpannekyckling

121
2
Långpannekyckling

Här serveras en krispig kyckling som tillagats på långpanna tillsammans med rotfrukter. Kycklingen får en fin smak då vinäger och buljong ringlas över innan den steks de sista minuterna i ugnen och blir riktigt saftig. En ljuvlig doft sprider sig i köket och det är dags att sätta sig till bords.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Långpannekyckling

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
2 rödlökar
2 msk olivolja
salt och peppar
4 kycklingklubbor
4 tomater
1 gul paprika
1 röd paprika
1/2 kruka oregano
2 tsk rökt paprikapulver
1/2 dl balsamvinäger
1 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Häll av buljongen från plåten i en kastrull och red den med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

121

Kommentarer

Veronica

2021-01-21

Vilken slags (inte märke) balsamvinäger ska man ha i? Det finns ju några att välja mellan.

Redaktionen ICAse

2021-05-11

Hej Veronica! Det fungerar fint med vanlig balsamvinäger till det här receptet. Behöver alltså inte vara någon extra lagrad eller crema. Hälsningar Ulrika

Johanna

2020-11-16

Favorit här hemma! Rekomenderar parmesansås till - blir suprergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2225 KJ / 533 kCal
Fett 24 g
Salt 214 g
Kolhydrater 46 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden