Plankstek

Plankstek är en riktigt restaurangklassiker som har sitt ursprung i Ungern. Gör ett gott mos, som gratineras i ugnen tillsammans med tomaterna. Stek köttet och gör egen bearnaisesås eller köp färdig. Sätt ihop allt snyggt på plankan och planksteken är klar att servera.

Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 planksteksplankor
4 tomater (gärna plommontomater)
salt
svartpeppar
1 msk olivolja
4 skivor ryggbiff eller oxfilé (à 150 g)
25 g smör
150 g haricots verts (bönor)
Till servering
ca 3 dl bearnaisesås
gärna färsk persilja
Gör så här
00:10:00
00:02:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3743 KJ / 897 kCal
Fett59 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Kommentarer
Glöm för guds skull inte konserverade mandarin klyftor och flamberad banan. /Stefan
Stefan
2025-02-28Så gott! Piffade moset med riven västerbottenost 👌
Maria
2024-12-31Jättegod planka! Lägger till baconlindad sparris i stället för bönor, låter sparrisen ligga med på plankan i ugnen.
Carina
2024-12-31