Plankstek
Plankstek är en riktigt restaurangklassiker som har sitt ursprung i Ungern. Gör ett gott mos, som gratineras i ugnen tillsammans med tomaterna. Stek köttet och gör egen bearnaisesås eller köp färdig. Sätt ihop allt snyggt på plankan och planksteken är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
Potatismos
1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
2 äggulor
75 g smör
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 planksteksplankor
4 tomater (gärna plommontomater)
salt
svartpeppar
1 msk olivolja
4 skivor ryggbiff eller oxfilé (à 150 g)
25 g smör
150 g haricots verts (bönor)
Till servering
ca 3 dl bearnaisesås
gärna färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3743 KJ / 897 kCal
Fett59 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Kommentarer
Om gästerna ska bli nöjda så behövs mycket mera mos. Jag gör dubbel sats. Annars väldigt bra recept
Eva-lotta
2024-08-17Det absolut
Gunnel
2024-02-14Den var jätte gott och lätt att göra
Vendela
2023-11-12