Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillad ananas med glass och lönnsirap

Grillad ananas med glass och lönnsirap är en svindlande god dessert. Ananas går utmärkt att grilla och smaken höjs ytterligare vid servering med kokos- eller vaniljglass och varm lönnsirap.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ananas går utmärkt att grilla. Skär den först i klyftor på längden och skär sedan bort rotstocken. Pensla snittytorna med olja. Grilla ananasen ca 4 minuter på varje sida.
  2. Värm lönnsirapen under tiden i en liten kastrull på grillen. Servera de nygrillade ananasklyftorna på tallrikar med vanilj- eller kokosglass och den varma lönnsirapen. Garnera gärna med kokos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 ananas
  • 1 msk olja
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 vaniljglass eller kokosglass
  • kokos
Lägg till i inköpslistan