Langos med avokado, fetaost och jalapeño

Sveriges festivalfavorit nummer ett är utan tvekan langos. Prova att toppa dina langos med färskost, krämig avokado, het jalapeño och syrlig lime för en härlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2023

Ingredienser
8 langos
Langos
25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt finriven potatis (à ca 90 g)
7 dl vetemjöl special +extra till utbakning (7 dl motsvarar ca 420 g)
1 tsk salt
ca 10 dl neutral olja (till fritering)
Till servering
4 mogna avokador
1 jalapeño
200 g naturell cream cheese (färskost)
150 g fetaost
1 kruka koriander
flingsalt
svartpeppar
limeklyftor
Gör så här
00:10:00
00:40:00
00:10:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per langos.
Energi2011 KJ / 481 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein11 g
Kommentarer
3 stEtt tips: jag kavlar aldrig ut degen. När den har jäst klart så brukar jag olja in händerna, ta en klump av degen, forma den i handflatorna och dra ut den med fingrarna och lägga ned direkt i oljan. Tar lite tid att få in tekniken men lätt värt det för att slippa kladdig deg! Går även med inoljade latexhandskar så är det ännu enklare att tvätta av sig. Vidare sparar jag alltid lite deg i slutet och slänger i mindre bitar som barnen äter som churros med socker/kanel och choklad. Det brukar uppskattas!
Roman
Jättegod och enkla att göra. Fungerar även att göra i vanlig matberedare ca 5 minuter. Vi kommer aldrig att köpa langos igen då det är smidigt att göra själv.
Taru
Alltså den här degen. Den fastnar i ALLT. Händer, bänk, kavel, t.o.m. bakplåtspapper! Jag fick mjöla bakplåtspappret!
Daniel