Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Langos

Nu behöver du inte gå på festivaler för att få underbara, friterade langos! Med detta recept kan du själv göra langosbröd hemma i köket som du sedan toppar med salt stenbitsrom, smaksatt gräddfil och krispig rödlök. Supergott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Rör ut jästen i ljummet vatten och blanda med riven potatis, salt och vetemjöl. Arbeta till en slät blank, ganska lös deg som får jäsa 35-40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in lite mer mjöl och dela degen i 16 bitar (för 16 port). Kavla ut dem till ovaler, ca 15 cm långa. Låt dem jäsa ca 10 min på väl mjölat bakplåtspapper.
  3. Häll 3-4 cm olja i en tjockbottnad panna och låt den bli het. Prova med en liten bit vitt bröd.
  4. Fritera langosbröden, ett och ett, i oljan någon minut på var sida tills färgen är gyllengul. Lägg upp dem på galler eller hushållspapper.
  5. Fyllning: Smaksätt gräddfil eller crème fraiche med pressade vitlöksklyftor och lite salt. Lägg det på brödet tillsammans med stenbitsrom och hackad rödlök. Langosen är godast nyfriterade.

Ingredienser

Portioner: 16
Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 stor kokt potatis
  • 1 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl special
  • 1 dl mjöl till utbakning
  • 5 dl olja till fritering
Fyllning
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • hackad rödlök
  • 1 burk röd stenbitsrom
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1140 kJ / 270 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.