Långkokt nötgryta med mörk choklad
Långkok på högrev är bland det godaste och enklaste man kan laga. Ju längre tid grytan får puttra desto mustigare och smakrikare blir den. Mörk choklad samt kanel och chili ger långkoket en extra dimension. Laga gärna en stor sats när du ändå är på gång, grytor är ju nästan godare dagen efter.
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev (skuren i bitar på ca 4 cm)
4 msk rapsolja
salt
peppar
1/2 dl rödvinsvinäger
1 medelstor lök
1 medelstor morot
2 stjälkar stjälkselleri
2 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
2 lagerblad
2 tsk paprikapulver
1/2 dl tomatpuré
2 burkar hela tomater (à 400 g)
100 g mörk choklad (ca 60 %)
Till servering
ris
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3300 KJ / 788 kCal
Fett34 g
Salt3.18 g
Kolhydrater76 g
Protein42 g
Kommentarer
Blev tyvärr inte alls gott, för mycket tomat-smak och inte så gott
Emelie
2020-12-04Tips: Byt ut en av tomaterna mot ca 3 dl rödvin och 1-2 dl coca cola (smaka av, ska bli lite högre syra i grytan än tidigare). Skippa sellerin men ha lite extra kardemumma istället. Ha i lite honung för att runda till smakerna och glöm inte saltet.
Ebba
2018-03-23Lite väl mycket kanel för min smak. Hälften hade gott och väl ha varit tillräckligt!
Emelie
2017-11-25