Långkokt nötgryta med mörk choklad

183
8
Långkokt nötgryta med mörk choklad

Långkok på högrev är bland det godaste och enklaste man kan laga. Ju längre tid grytan får puttra desto mustigare och smakrikare blir den. Mörk choklad samt kanel och chili ger långkoket en extra dimension. Laga gärna en stor sats när du ändå är på gång, grytor är ju nästan godare dagen efter.

Långkokt nötgryta med mörk choklad

Ingredienser

4 portioner
600 g högrev (skuren i bitar på ca 4 cm)
4 msk rapsolja
salt och peppar
1/2 dl rödvinsvinäger
1 medelstor lök
1 medelstor morot
2 stjälkar stjälkselleri
2 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
2 lagerblad
2 tsk paprikapulver
1/2 dl tomatpuré
2 burkar hela tomater (à 400 g)
100 g mörk choklad (ca 60 %)

Till servering

ris
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

183

Kommentarer

Emelie

2020-12-04

Blev tyvärr inte alls gott, för mycket tomat-smak och inte så gott

Ebba

2018-03-23

Tips: Byt ut en av tomaterna mot ca 3 dl rödvin och 1-2 dl coca cola (smaka av, ska bli lite högre syra i grytan än tidigare). Skippa sellerin men ha lite extra kardemumma istället. Ha i lite honung för att runda till smakerna och glöm inte saltet.

Emelie

2017-11-25

Lite väl mycket kanel för min smak. Hälften hade gott och väl ha varit tillräckligt!

Näringsvärde per portion

Energi 3300 KJ / 788 kCal
Fett 34 g
Salt 3.18 g
Kolhydrater 76 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden