Långkokt nötgryta med mörk choklad

Betyg 3 av 5.
183 personer har röstat
8
Långkokt nötgryta med mörk choklad

Långkok på högrev är bland det godaste och enklaste man kan laga. Ju längre tid grytan får puttra desto mustigare och smakrikare blir den. Mörk choklad samt kanel och chili ger långkoket en extra dimension. Laga gärna en stor sats när du ändå är på gång, grytor är ju nästan godare dagen efter.

Långkokt nötgryta med mörk choklad

Ingredienser

4 portioner
600 g  högrev (skuren i bitar på ca 4 cm)
4 msk  rapsolja
salt och peppar
1/2 dl  rödvinsvinäger
1   medelstor lök
1   medelstor morot
2   stjälkar stjälkselleri
2 tsk  chiliflakes
2 tsk  malen kanel
2   lagerblad
2 tsk  paprikapulver
1/2 dl  tomatpuré
2   burkar hela tomater (à 400 g)
100 g  mörk choklad (ca 60 %)

Till servering

ris
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
183 personer har röstat

Kommentarer

Blev tyvärr inte alls gott, för mycket tomat-smak och inte så gott

Emelie

2020-12-04

Tips: Byt ut en av tomaterna mot ca 3 dl rödvin och 1-2 dl coca cola (smaka av, ska bli lite högre syra i grytan än tidigare). Skippa sellerin men ha lite extra kardemumma istället. Ha i lite honung för att runda till smakerna och glöm inte saltet.

Ebba

2018-03-23

Lite väl mycket kanel för min smak. Hälften hade gott och väl ha varit tillräckligt!

Emelie

2017-11-25

Näringsvärde per portion

Energi3300 KJ / 788 kCal
Fett34 g
Salt3.18 g
Kolhydrater76 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Långkokt högrev
Betyg 2.4 av 5.
380 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Långkokt chili på högrev med choklad
Betyg 4.4 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatisk buljong med högrev
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jazzig chili
Betyg 3.9 av 5.
269 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustig gulasch på högrev och potatis
Betyg 4.6 av 5.
601 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stenbergs portergryta med bacon och purjolök
Betyg 4.5 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga