Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stomp med soltorkade tomater

Stomp med soltorkade tomater är mycket delikat att servera till långkokt lammstek i olivolja. Du använder olja från steken till härlig smaksättning av potatisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt ånga av.
  2. Finhacka de soltorkade tomaterna, persiljan och schalottenlöken var för sig.
  3. Mosa potatisen lätt med en sked och strö över tomat, persilja och schalottenlök. Häll över den varma oljan från Långkokt lammstek i olivolja och citronjuicen, smaksätt med salt och svartpeppar. Blanda lätt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis (mjölig sort)
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 3 msk persilja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl olja från lammsteken (se länk nedan under steg 3)
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2440 kJ / 580 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden