Långkokt högrevschili

Betyg 4.4 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Långkokt högrevschili

Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Köttet ligger i en gryta, runtom står skål med limeklyftor, kall sås och en hög med tortillachips.

Ingredienser

6 portioner

Bönor

2 1/2 dl torkade svarta bönor
1 gul lök
1 jalapeño
200 g rökt sidfläsk i bit
1 msk salt

Högrevschili

1250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
2 dl hett vatten
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
50 g hackad mörk choklad
salt

Tillbehör

limeklyftor
koriander
gräddfil
tortillachips
ris

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Väldigt rörigt recept

    Fredrik

  • Sista steget nämner inget om jalapenon och lökens vara eller icke vara när man ska hälla bönorna i chilin. Men jag tolkar att allt förutom bönorna ska hällas i grytan + chokladen. Jonas

    Jonas

  • Torkad hel chili finns knappt att köpa längre. Vilken omvandling blir det i gram om man istället väljer från kryddburk?

    Henrik

    Hej Henrik! Du kan alltid fråga din handlare om de kan ta in det i sortimentet. Eller byt ut mot: 1/2 msk anchochilipulver och 2 msk chipotlepaste. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Inte gott tyvärr. Chokladen tar totalt överhanden. Skippa helt eller ta max 1/5 av vad som står. Därav svårt att säga om receptet är bra i övrigt.

    Jon petter

  • Den blev vattning är verkligen vätskemängden rätt?

    Carola

  • Jag tog som receptet sa, inte all chiliblandningen, och det blev så gott!!! Jag har svårt för stark mat, men även om detta hade hetta så var det smakrikt! Serverade med tacobowls, gräddfil o lime. Sjukt gott! Kommer definitivt att göras igen!!!

    Anette

  • Hej! Jag blir fundersam kring att ni säger att man inte behöver blötlägga bönorna. Enligt livsmedelsverket ska torra bönor och ärtor alltid blötläggas i minst 12 timmar för att få bort eventuella lektiner. Att man blötlägger har alltså inte att göra med koktiden. Borde ni inte ha recept som är i linje med livsmedelsverket?

    Sara

  • Allvarligt @ica, det måste ha blivit fel här. Jag tog knappt en fjärdedel av chilin i receptet och det blev så starkt. Provade socker och att späda, fick sedan hälla av vätska och fylla på med ny (och nya kryddor, utom chili). Måste ha fallit bort att man ska ta en viss mängd av chilipastan eller så?

    Lisa

    Hej Lisa! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu provlagat om receptet och minskat mängden chili från 20 g till 15 g/chilisort. Och även lagt till kommentar om att tillsätta hälften av chilin och att man sen kan smaka av med mer i sista steget. Hoppas du vill prova igen grytan igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Vad skulle man kunna ersätta fläsket med?

    Hinok

    Hej Hinok! För att efterlikna smaken från sidfläsket kan du välja t ex en rökigkorv eller rökt paprikapulver. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Starkt

    Linda

Näringsvärde per portion

Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein65 g

Testa liknande recept

  • Långkokt chili på högrev med choklad
    Betyg 4.4 av 5.200 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con carne på högrev
    Betyg 3.5 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con carne med aubergine
    Betyg 4.1 av 5.61 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili con carne med paprika
    Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chili med champinjoner, majs och zucchini
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad