Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Långbakad grissida med morotspuré

Om du vill bjuda på något riktigt festligt och annorlunda på nästa finmiddag så ska du testa att laga till långbakad grissida tillsammans med morotspuré. Lyxigt, gott och spännande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skär ränder i fläsksvålen. Gnid in svålsidan med timjan och rosmarin. Ringla över honungen.
  3. Krydda fläsket med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form med svålsidan upp och ställ in i ugnen. Tillaga 3-4 timmar.
  4. Morotspuré: Skala och skär morötterna i cm­ stora bitar. Skala och grovhacka löken. Koka dem mjuka i vattnet tillsammans med fonden.
  5. Häll av vätskan och spara den. Mixa morötter och lök till en puré med stavmixer eller i matberedare tillsammans med crème fraiche. Tillsätt ev lite av kokvattnet. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  6. Sallad: Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna. Skär champinjonerna i tunna skivor.
  7. Skala och finhacka schalottenlöken. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Skär bort den nedre delen på ärtskotten.
  8. Blanda alla ingredienser till salladen med olja, salt och peppar.
  9. Skär fläsket i fyrkantiga bitar och stek svålsidan på medelvärme några minuter i smör tills den är krispig.
  10. Värm morotspurén.
  11. Lägg upp 1-2 fläskbitar på varje tallrik. Skeda morotspurén vid sidan om. Lägg salladen i en liten hög bredvid. Ringla ev lite sky över fläsket.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g färskt sidfläsk i bit
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 msk flytande honung
  • smör
  • olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Morotspuré
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 2 dl vatten till kycklingfonden
  • 2 msk crème fraiche
  • 2 krm malen spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Sallad
  • 5 msk pinjenötter
  • 100 g champinjoner
  • 1 schalottenlök
  • 1 syrligt äpple
  • 50 g ärtskott
  • 70 g salladsskott
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?