Om du vill bjuda på något riktigt festligt och annorlunda på nästa finmiddag så ska du testa att laga till långbakad grissida tillsammans med morotspuré. Lyxigt, gott och spännande!
Ingredienser
4 portioner
ca 600
g
färskt sidfläsk i bit
2
tsk
timjan
2
tsk
rosmarin
2
msk
flytande honung
smör
olivolja
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
Morotspuré
4
morötter
1
gul lök
1
tsk
konc kycklingfond
2
dl
vatten till kycklingfonden
2
msk
crème fraiche
1 - 2
krm
malen spiskummin
2
krm
salt
1/2
krm
peppar
Sallad
5
msk
pinjenötter
100
g
champinjoner
1
schalottenlök
1
syrligt äpple
50
g
ärtskott
70
g
salladsskott
2
msk
vitvinsvinäger
3
msk
olja
2
krm
salt
1
krm
peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden. Fri från ägg och gluten. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Kommentar
Patrik
2016-03-13Verkar gott...