Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Fläskkarrén får här en härligt saftig smak av äpple, då den får gå i ugnen ihop med äppelmust. Servera ihop med gott bröd och en grönsakssås som du gör på kål, lök och persiljerötter.

Långbakad fläskkarré i äppelmust med persiljerötter och svartkål

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
1 msk malen ingefära
1 tsk salt
1 tsk grovmalen peppar
1 msk smör
ca 6 dl äppelmust
4 bananschalottenlökar
10 persiljerötter eller små palsternackor
1 äpple
1/2 purjolökar
1 kruka persilja
50 g smör
salt
peppar
1/2 msk äppelcidervinäger
200 g färdigskuren svartkål

Till servering

bröd

Gör så här

02:30:00
02:30:00
02:30:00
00:05:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tyvärr blev smaken alldeles för söt. Kanske äppelmusten behöver vara osötad för att få bättre smak?

    Lottie

Näringsvärde per portion

Energi1902 KJ / 454 kCal
Fett22.6 g
Salt1.7 g
Kolhydrater35.5 g
Protein25.1 g

Testa liknande recept

  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baconfräst svartkål
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad