Fårfiol med äppelsallad
Charkuterier av alla de slag är tacksam bjud- och festmat. Fårfiol i tunna skivor är vad vi rekommenderar till den här fräscha äppelsalladen med krispig fänkål, dill och citron. Rökt kött passar nämligen väldigt bra ihop med den syrliga äppelsmaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
6 portioner
1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
1 fänkål
1 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 dl finskuren dill (+ extra till garnering)
olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g tunt skivad fårfiol
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi623 KJ / 149 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater5 g
Protein22 g
Kommentarer