Fårfiol med äppelsallad

Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
0
Fårfiol med äppelsallad

Charkuterier av alla de slag är tacksam bjud- och festmat. Fårfiol i tunna skivor är vad vi rekommenderar till den här fräscha äppelsalladen med krispig fänkål, dill och citron. Rökt kött passar nämligen väldigt bra ihop med den syrliga äppelsmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Fårfiol med äppelsallad

Ingredienser

6 portioner
1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
1 fänkål
1 dl matyoghurt (10 %)
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1 dl finskuren dill (+ extra till garnering)
olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
500 g tunt skivad fårfiol

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi623 KJ / 149 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater5 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
Betyg 4.5 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Eldig räkcocotte med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkåls-coleslaw
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och fänkålssallad
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig crudité
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt lax med äppelcrudité och kavringskrisp
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga