UNDER 30 MIN | Medel

Fårfiol med äppelsallad

Charkuterier av alla de slag är tacksam bjud- och festmat. Fårfiol i tunna skivor är vad vi rekommenderar till den här fräscha äppelsalladen med krispig fänkål, dill och citron. Rökt kött passar nämligen väldigt bra ihop med den syrliga äppelsmaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur äpplet. Ansa fänkålen och dela på mitten längs med.
  2. Skär äpple och fänkål i riktigt tunna skivor, färna på mandolin.
  3. Blanda yoghurt, citronjuice, honung, dill och olja i en skål.  Rör ner äpple och fänkål. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera salladen till fårfiolen. Garnera med dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 syrligt äpple (t ex. granny smith)
  • 1 fänkål
  • 1 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl finskuren dill (+ extra till garnering)
  • olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 500 g tunt skivad fårfiol

Näringsvärde
Per portion

Energi 623 kJ / 149 kCal