Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Fänkål som får tillagas långsamt på låg temperatur i ugnen blir otroligt god och härligt mjuk i konsistensen, samtidigt som stjälkarna blir lätt rostade och får en lite mer seg karaktär. Perfekt att kombinera med en asiatisk pesto med cashewnötter och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Ingredienser

4 (tillbehör)
2 fänkål (à 250 g)
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Asiatisk pesto

1/2 skalad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 dl osaltade cashewnötter (gärna rostade)
2 dl färsk koriander
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 dl rapsolja
salt
peppar

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Körde även palsternackor och rödbetor på samma plåtar (2st) och även de blev superbra���

    Thomas

  • Fantastiskt gott! Från och med nu en klassiker i vår familj!

    Thomas

Näringsvärde per portion

Energi2711 KJ / 648 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Salsa med fänkål, gurka och dill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad