UNDER 60 MIN | Medel

Lång & läcker smörgåstårta

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning 1: Hacka räkorna. Blanda med majonnäsen.
  2. Fyllning 2: Finhacka ansjovisen och äggen. Blanda med créme fraiche, dill och kaviar.
  3. Kantskär bröden. Smöra dem lätt. Lägg ut 2 skivor bröd på längden, kortsida mot kortsida, på bakplåtspapper på ett fat eller bricka som får plats i kylen. Bre på hälften av fyllning 1.
  4. Dela 1 bröd. Lägg ett nytt lager med ett halvt bröd, ett helt bröd och sen ett halft bröd så det blir en förskjutning (som att mura en tegelvägg).
  5. Lägg på hälften av fyllning 2. Lägg på ett nytt lager bröd, två hela bröd efter varandra.
  6. Gör ytterligare en tårta på samma sätt med resten av ingredienserna. Lägg tårtorna efter varandra på ett långt fat. Se här hur du lägger ihop tårtan.
  7. Böcklingpastej: Blanda böcklingpastejen med crème fraiche och täck tårtornas ytor med den. Täck med plastfolie. Låt stå kallt över natten.
  8. Garnering: Skala räkorna. Skär rädisorna i kvartar. Skala ev sparrisen och skär bort den nedersta torra delen. Skär i 3 cm stora bitar. Koka 2-3 minuter. Skölj i kallt vatten.
  9. Garnera kanterna med dill och ärtskott och ovansidan med räkor, sparris, rädisor, rom och krasse.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs och uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 12
Fyllning 1
  • 300 g skalade räkor eller räkor med skal (750 g med skal motsvarar 300 g skalade räkor)
  • 1 1/2 dl majonnäs
Fyllning 2
  • 12 ansjovisfiléer
  • 5 hårdkokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,8 dl finskuren dill
  • 0,8 dl kaviar på tub
  • 12 skivor landgångsbröd
  • 2 msk smör
Böcklingpastej
  • 2 tuber böcklingpastej (à 145 g)
  • 4 msk crème fraiche
Garnering
  • 1 kg oskalade räkor eller skalade (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
  • 5 rädisor
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 2 dl dill
  • 1/2 ask ärtskott (à 50 g)
  • 40 g svart stenbitsrom
  • 1 ask smörgåskrasse