Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lång & läcker smörgåstårta

(656)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett enkelt recept på oemotståndlig smörgåstårta med två läckra fyllningar. Du gör den av bland annat landgångsbröd, böcklingpastej, crème fraiche, räkor, ansjovisfilé, ägg, dill, stenbitsrom och ärtskott. Perfekt att servera till fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 12
  • 12 skivor landgångsbröd
  • 2 tuber böcklingpastej (à 145 g)
  • 4 msk crème fraiche
Fyllning 1
  • 300 g skalade räkor eller räkor med skal (750 g med skal motsvarar 300 g skalade räkor)
  • 1 1/2 dl majonnäs
Fyllning 2
  • 12 ansjovisfiléer
  • 5 hårdkokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,8 dl finskuren dill
  • 0,8 dl kaviar på tub
Garnering
  • 1 kg oskalade räkor eller skalade (400 g skalade motsvarar 1 kg oskalade)
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 knippe sparris (à 250 g)
  • 2 dl finskuren dill
  • 1 påse blandsallad (à 100 g)
  • 40 g svart stenbitsrom
  • 1/2 ask ärtskott (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning 1: Hacka räkorna. Blanda med majonnäsen.
  2. Fyllning 2: Finhacka ansjovisen och äggen. Blanda med créme fraiche, dill och kaviar.
  3. Kantskär bröden. Smöra dem lätt. Lägg ut 2 skivor bröd längs med. Bre på hälften av fyllning 1.
  4. Dela 1 bröd. Lägg ett nytt lager med ett halvt bröds förskjutning (som att mura en tegelvägg).
  5. Lägg på hälften av fyllning 2. Lägg på ett nytt lager bröd.
  6. Gör samma sak igen med resten av ingredienserna.
  7. Blanda böcklingpastejen med crème fraiche och täck tårtornas ytor med den. Täck med plastfolie. Låt stå kallt över natten.
  8. Skala räkorna. Skär äggen i klyftor. Skala ev sparrisen och skär bort den nedersta torra delen. Skär i 3 cm stora bitar. Koka 2-3 minuter. Skölj i kallt vatten.
  9. Garnering: Garnera kanterna med dill och sallad och ovansidan med räkor, sparris, ägg, rom och ärtskott.

För alla

Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd bröd, matfett och crème fraiche fri från laktos. Välj äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och matfett. Välj äkta majonnäs. Byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfritt bröd. Välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap. Uteslut äggen och ersätt dem eventuellt med mozzarella.