Lammsylta

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lammsylta

Suverän lammsylta att servera på julbordet. Kryddpeppar, lagerblad, dill och torrt vitt vin ger underbar smak åt denna sylta. Lammsyltan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg och kan ätas av alla.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2002

Lammsylta

Ingredienser

1 stor form
1 1/2 kg lammkött med ben, t ex bog (1 1/2 kg kött med ben = ca 500 g kokt rent kött)
2 tsk salt /liter vatten
10 - 13 vitpepparkorn
10 - 15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk timjan
några dillstjälkar
1 gul lök

Lag

8 gelatinblad
5 dl kokspad
1/2 dl torrt, vitt vin
1/2 tsk socker
1 dl hackad dill

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Ta bort syltan från saft- och syltrecepten!

    Marianne

Testa liknande recept

  • Hannes citronlamm
    Betyg 3.4 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillkött
    Betyg 4 av 5.193 personer har röstat
    Receptet har 46 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Lammgryta från Berlin
    Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Irländsk gryta
    Betyg 2.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rogan Josh - indisk lammgryta
    Betyg 3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm i lergryta
    Betyg 4.1 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad