Hannes citronlamm
Bjuder du dina vänner på Hannes citronlamm kommer rätten att bli det godaste de ätit på länge. Lammet kokas mört med vatten smaksatt av sambal oelek, hönsbuljong, tomatpuré och lagerblad. Till detta serverar du en fenomenal sås och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
Lamm
ca 1 1/2 kg helt lammkött med ben (t ex bog)
2 1/2 l vatten
1 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 krm svartpeppar
Sås
1 vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl av tidigare kokspad
1 hönsbuljongtärning
1 msk rivet citronskal
färskpressad juice av 1/2 citron
1 dl lätt crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
peppar
1 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag gjorde detta på ribs och kotletter så det var lite pilligt att få fram rena köttbitar men ack så gott!
Per
2019-09-23