Hannes citronlamm

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat
1
Hannes citronlamm

Bjuder du dina vänner på Hannes citronlamm kommer rätten att bli det godaste de ätit på länge. Lammet kokas mört med vatten smaksatt av sambal oelek, hönsbuljong, tomatpuré och lagerblad. Till detta serverar du en fenomenal sås och haricots verts.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Hannes citronlamm

Ingredienser

4 portioner

Lamm

ca 1 1/2 kg helt lammkött med ben (t ex bog)
2 1/2 l vatten
1 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
2 lagerblad
2 krm svartpeppar

Sås

1 vitlöksklyfta
1 msk smör till stekning
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl av tidigare kokspad
1 hönsbuljongtärning
1 msk rivet citronskal
färskpressad juice av 1/2 citron
1 dl lätt crème fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
peppar
1 msk hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde detta på ribs och kotletter så det var lite pilligt att få fram rena köttbitar men ack så gott!

Per

2019-09-23

Testa liknande recept

Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Koka fläsklägg med ben
Betyg 3.5 av 5.
270 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttsoppa
Betyg 4.2 av 5.
139 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med plommon och lime
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lamm i lergryta
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga