Fylld spetspaprika med kapris och färskost

4
0
Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Spetspaprika är en aning sötare än vanlig paprika, och blir ännu sötare ugnsgrillade. Fyll med nötfärs, oliver och kapris. Strö gärna rostad och saltad mandel över paprikan.

Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Ingredienser

12 (buffé)
500 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 ägg
2 dl smetana eller matyoghurt
2 dl svarta oliver
2 msk kapris
8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)
200 g cream cheese med vitlök
65 g färsk spenat

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana eller matyoghurt. Lite cream cheese kan ev tålas. Läs annars under ”mjölkproteinfri”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana/matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut cream cheese men blanda gärna i en pressad vitlöksklyfta i spenaten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Rosta mandel i en torr stekpanna, smaksätt med salt och strö den över fatet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 923 KJ / 221 kCal
Fett 16.4 g
Kolhydrater 5.3 g
Protein 12.2 g
Läs mer om näringsvärden