Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
0
Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Spetspaprika är en aning sötare än vanlig paprika, och blir ännu sötare ugnsgrillade. Fyll med nötfärs, oliver och kapris. Strö gärna rostad och saltad mandel över paprikan.

Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Ingredienser

12 (buffé)
500 g  nötfärs
1 tsk  salt
1 krm  grovmalen svartpeppar
1   ägg
2 dl  smetana eller matyoghurt
2 dl  svarta oliver
2 msk  kapris
8   spetspaprikor (gärna både röda och gula)
200 g  cream cheese med vitlök
65 g  färsk spenat

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana eller matyoghurt. Lite cream cheese kan ev tålas. Läs annars under ”mjölkproteinfri”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana/matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut cream cheese men blanda gärna i en pressad vitlöksklyfta i spenaten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Rosta mandel i en torr stekpanna, smaksätt med salt och strö den över fatet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi923 KJ / 221 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater5.3 g
Protein12.2 g

Testa liknande recept

Pannkakssnittar med bär och nötcrème
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxrullar med pepparrot
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskostglass med vaniljsmak
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Annas ostcrêpes
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Enkel cheesecake i glas med Oreo och vit choklad
Betyg 4.1 av 5.
44 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parma- och pestofyllda fläskrullar
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga