Fylld spetspaprika med kapris och färskost | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fylld spetspaprika med kapris och färskost

Spetspaprika är en aning sötare än vanlig paprika, och blir ännu sötare ugnsgrillade. Fyll med nötfärs, oliver och kapris. Strö gärna rostad och saltad mandel över paprikan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Blanda färsen med salt, peppar och ägg. Tillsätt smetana, grovhackade oliver och kapris. Lägg färsen i en spritspåse.
  3. Skär av toppen på paprikorna och kärna ur dem. Fyll paprikorna med färs och lägg dem i en ugnssäker form.
  4. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills färsens innertemperatur är 72˚C.
  5. Skär paprikorna i ca 2 cm skivor. Lägg dem på ett fat och fördela färskost och spenat på. Den paprika som inte har någon färs i sig serveras till.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana eller matyoghurt. Lite cream cheese kan ev tålas. Läs annars under ”mjölkproteinfri”.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana/matyoghurt mot Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut cream cheese men blanda gärna i en pressad vitlöksklyfta i spenaten.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Tips

Rosta mandel i en torr stekpanna, smaksätt med salt och strö den över fatet.

Ingredienser

Portioner: 12 (buffé)
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ägg
  • 2 dl smetana eller matyoghurt
  • 2 dl svarta oliver
  • 2 msk kapris
  • 8 spetspaprikor (gärna både röda och gula)
  • 200 g cream cheese med vitlök
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 923 kJ / 221 kCal