Lammstek five spice

Laga lammstek på ett nytt sätt! Med kryddningen five spice, ingefära, salladslök och soja får lammet en het och kryddig smak som för tankarna till Ostasien. Den saftiga, smakrika lammsteken passar perfekt till middagsbjudningen eller som del i påskmenyn.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Ingredienser
4-6 portioner
1 kg lammstek utan ben
1 msk hackad ingefära
2 msk five spices kryddblandning
1 1/2 tsk salt
3 rivna vitlöksklyftor
3 msk smör
1 msk rapsolja
1/2 msk malen koriander
1 tsk chiliflakes
4 stjärnanis
3 strimlade salladslökar
3 msk kinesisk soja
1 msk vinäger
Gör så här
00:30:00
00:50:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett43 g
Salt5 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g
Kommentarer
4 stSuveränt gott!!!
Fia
Vad ska man ha för tillbehör som passar?
Pauline
Hej Pauline! Rotfrukter och primörer är alltid gott till lammstek. Sök gärna på recept och inspiration bland alla våra recept på ica.se. Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
funderat på uttrycket five spices när det bara finns 4 i receptet både i tidningen Buffé och här på denna sida - men hittar tillslut att fänkålsfrön saknas...Nå får se - kan förhoppningsvis bli gott ändå.
Marie