Lammragu med paprika och aubergine
![Lammragu med paprika och aubergine](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168695/cf_259/lammragu_med_paprika_och_aubergine.jpg)
Mustig lammragu som smakar som långkok trots att den tillagas i ett nafs. Hemligheten är den smakrika lammkorven som ger rätten ett fint djup och som får sällskap av tomater, aubergine och röd paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
![Lammragu med paprika och aubergine](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_168695/cf_259/lammragu_med_paprika_och_aubergine.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 aubergine
1 röd paprika
1 msk olivolja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 burk, hela, skalade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
500 g färsk lammkorv (gärna lamb rosmain)
Till servering
4 port ris
65 g mâchesallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Smaksätt grytan med spiskummin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g
Kommentar
God gryta om man gillar smak av lamm. Nästa gång vi lagar den, gör vi en egen kryddblandad färs på annat kött.
Christina
2017-10-22