Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammragu med paprika och aubergine

Mustig lammragu som smakar som långkok trots att den tillagas i ett nafs. Hemligheten är den smakrika lammkorven som ger rätten ett fint djup och som får sällskap av tomater, aubergine och röd paprika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Ansa och skär auberginen i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  2. Stek grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar. Pressa i vitlöken mot slutet. Lägg över i en gryta.
  3. Tillsätt tomater och vatten, låt koka upp och mosa tomaterna lite med en sked.
  4. Dela korvarna och tryck ut korvfärsen i små klickar i grytan och sjud ca 8 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  5. Till servering: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Servera ragun med ris och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaksätt grytan med spiskummin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk, hela, skalade tomater (à 390 g)
  • 1 dl vatten
  • 500 g färsk lammkorv (gärna lamb rosmain)
Till servering
  • 4 port ris
  • 65 g mâchesallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2589 kJ / 619 kCal