Lammragu med paprika och aubergine

8
1
Lammragu med paprika och aubergine

Mustig lammragu som smakar som långkok trots att den tillagas i ett nafs. Hemligheten är den smakrika lammkorven som ger rätten ett fint djup och som får sällskap av tomater, aubergine och röd paprika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Lammragu med paprika och aubergine

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 aubergine
1 röd paprika
1 msk olivolja
salt och peppar
1 vitlöksklyfta
1 burk, hela, skalade tomater (à 390 g)
1 dl vatten
500 g färsk lammkorv (gärna lamb rosmain)

Till servering

4 port ris
65 g mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med spiskummin.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Christina

2017-10-22

God gryta om man gillar smak av lamm. Nästa gång vi lagar den, gör vi en egen kryddblandad färs på annat kött.

Näringsvärde per portion

Energi 2589 KJ / 619 kCal
Fett 28 g
Salt 4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden