Lammskivor med plommonglaze och koriander | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammskivor med plommonglaze och koriander

För en fruktig och kryddig smak på köttet så kan du glasera lammskivorna med en glaze på plommon, koriander, honung och chili. Servera det glazade lammköttet tillsammans med potatis eller couscous.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in lammskivorna med citronsaft, salt och peppar. Låt dem ligga framme medan glazen kokas.
  2. Glaze: Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  3. Fräs katrinplommon, lök och chili i oljan i en kastrull några min. Häll över vattnet och tillsätt fond och honung. Låt koka utan lock ca 10 min.
  4. Mixa glazen slät med mixerstav eller i en kastrull. Smaka av med salt och låt svalna. Hacka koriandern och rör i glazen. Snitta i kanterna på köttet med en vass kniv. Pensla lammskivorna med rikligt med glaze.
  5. Grilla köttet i grillpanna eller i ugn ca 5 min per sida. Servera det nygrillade köttet med resten av glazen och tex en couscouswok.

Tips

Tycker du att koriandern har för kraftig smak kan den bytas ut mot bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 skivor lamm med ben av stek (8 skivor motsvarar en stek à 175-200 g)
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 2 tsk salt
  • 2 krm mald vitpeppar
Glaze
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 1 påse katrinplommon (à 200 g)
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 knippa koriander
Lägg till i inköpslistan