Lammskivor med plommonglaze och koriander

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Lammskivor med plommonglaze och koriander

För en fruktig och kryddig smak på köttet så kan du glasera lammskivorna med en glaze på plommon, koriander, honung och chili. Servera det glazade lammköttet tillsammans med potatis eller couscous.

Lammskivor med plommonglaze och koriander

Ingredienser

8 portioner
8   skivor lamm med ben av stek (8 skivor motsvarar en stek à 175-200 g)
2 msk  pressad saft av citron
2 tsk  salt
1 - 2 krm  mald vitpeppar

Glaze

1   gul lök
1   röd chili t ex spansk peppar
1   påse katrinplommon (à 200 g)
2 msk  olja
2 dl  vatten
2 msk  koncentrerad kalvfond
1 msk  honung
2 tsk  salt
1   knippa koriander

Gör så här

Tips

Tycker du att koriandern har för kraftig smak kan den bytas ut mot bladpersilja.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Färsk lammkorv
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
Betyg 4.2 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cevapcici (Çevapçiçi)
Betyg 4.3 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade lammracks med lök och chermoula
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Lammtournedos med madeirasky
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga