Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammracks med tryffel

Ett lyxigt recept på saftiga lammracks med tryffel. Du gör receptet av bland annat lamm, rosmarin, timjan, tryffel och smör. Servera köttet med det härliga tryffelsmöret och gärna kokta svartrötter och morötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Stöt rosmarin, timjan, salt och peppar i en mortel. Klappa in kryddorna i köttet. Bryn det runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form.
  3. Tillaga i ugnen tills innertemperturen är 60-65°C. Riv hälften av tryffeln fint. Blanda smör med finriven tryffel, salt och peppar. Låt köttet vila under aluminiumfolie 10 minuter innan det skivas upp.
  4. Servera med tryffelsmöret och gärna kokta svartrötter och morötter. Hyvla över resten av tryffeln vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lammrack (1 = ca 1 kg)
  • 1 msk rosmarin
  • 1 msk timjan
  • 1 tryffel (à ca 10 g)
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan