Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Böncrème

Ljuvligt len crème på vita bönor. Färskpressad citronjuice ger det här tillbehöret en liten syrlig ton. Rostad lök och vitlök ger både smak och krispighet. Bjud böncrèmen till lammstek eller helstekt fläskkarré, gärna smaksatt med rosmarin, persilja eller timjan.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Rosta lökblandningen gyllene under omrörning i oljan i en stekpanna.
  2. Ta upp löken och låt rinna av på hushållspapper, spara oljan.
  3. Häll av och skölj bönorna. Mixa bönor, hälften av den rostade lökblandningen, färskost, citronjuice, honung, 1 msk av oljan (för 6 port) och salt till en slät crème i matberedare eller med stavmixer.
  4. Lägg upp i en skål och garnera med resten av pistageblandningen (från receptet Lammracks- och pistagecrust) och den rostade löken.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och använd mjölkfritt färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 2 msk färskost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?