Böncrème
Ljuvligt len crème på vita bönor. Färskpressad citronjuice ger det här tillbehöret en liten syrlig ton. Rostad lök och vitlök ger både smak och krispighet. Bjud böncrèmen till lammstek eller helstekt fläskkarré, gärna smaksatt med rosmarin, persilja eller timjan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013
Ingredienser
6 portioner
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
3/4 dl olivolja
1 burk vita bönor (à 400 g)
2 msk färskost
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Godaste röran till lamm.
Annica
2023-10-28Gott! Smidigt att tillaga i förväg. Godare om värmt i micron. Nyttigt o gott!
Katarina
2018-05-06