Lammlasagne med kronärtskocka

35
4
Lammlasagne med kronärtskocka

Ett förträffligt recept på öppen lammlasagne med kronärtskocka som är lätt att laga. Lasagnen får en fantastisk smak av bolognesesåsen som sakta får sjuda ihop med färsen. Parmesanosten som blandats med gräddmjölken ger allt en extra touch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015

Lammlasagne med kronärtskocka

Ingredienser

4 portioner

Lasagne

ca 500 g lammfärs
1 tsk olivolja
salt och peppar
1 tsk timjan
500 g tomatsås (bolognese)
2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 burk riven parmesan (à 100 g)

Sallad

390 g kronärtskocksbottnar
1 rödlök
65 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Johan

2020-05-16

Fungerar det med Torsk istället?

Ulrica

2015-03-24

Fina djupa smaker i den här lättlagade och snabba lasagnen. Jag köper aldrig färdig tomatsås utan gör min egen men Paolos bolognese var verkligen god. Detta receptet sparas!

Petra

2015-03-24

Jättegott recept och snabb variant av lasagne. Den gör vi fler gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2679 KJ / 640 kCal
Fett 34 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 40 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden