Lammlasagne med kronärtskocka
Ett förträffligt recept på öppen lammlasagne med kronärtskocka som är lätt att laga. Lasagnen får en fantastisk smak av bolognesesåsen som sakta får sjuda ihop med färsen. Parmesanosten som blandats med gräddmjölken ger allt en extra touch.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2015
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
ca 500 g lammfärs
1 tsk olivolja
salt och peppar
1 tsk timjan
500 g tomatsås (bolognese)
2 förp färska lasagneplattor (à 200 g)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1/2 burk riven parmesan (à 100 g)
Sallad
390 g kronärtskocksbottnar
1 rödlök
65 g rucola
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
För alla:
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2679 KJ / 640 kCal
Fett34 g
Salt4.7 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
Fungerar det med Torsk istället?
Johan
2020-05-16Fina djupa smaker i den här lättlagade och snabba lasagnen. Jag köper aldrig färdig tomatsås utan gör min egen men Paolos bolognese var verkligen god. Detta receptet sparas!
Ulrica
2015-03-24Jättegott recept och snabb variant av lasagne. Den gör vi fler gånger!
Petra
2015-03-24