Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis

11
0
Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis

Kotletter av lamm med en kräm av vitlök och ugnsbakade potatisklyftor med rödlök är en middag du gärna serverar till helgen. Potatisklyftorna tillsammans med vitlökskrämen på kvarg och färska örter passar otroligt fint med lammkotletterna.

Lammkotletter med vitlökskräm och lökpotatis

Ingredienser

4 portioner

Lökpotatis

1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 600 g)
4 rödlökar

Vitlökskräm

4 - 5 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1/2 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
2 - 3 msk hackade örter t ex basilika, timjan eller persilja

Lammkotletter

4 dubbla (à ca 125 g) eller dubbelt så många enkla (à 60 g) lammkotletter
1 msk olja till stekning
1 tsk salt
1 - 2 krm grovmald svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkfri: ersätt kvargen med sojabaserad färskost utrörd i lite vatten.

Gör så här

Tips

Har du ingen mixerstav kan de stekta vitlöksklyftorna mosas med en gaffel innan de blandas med kvarg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2165 KJ / 516 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden