Lammkorv med harissayoghurt är tillsammans med couscous, tomat och spenat en mycket trivsam middagsrätt. Harissayoghurten består bland annat av spiskummin, sambal oelek, paprikapulver och finrivet citronskal och är ett fantastiskt tillbehör till den mustiga korven.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
8 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
1 Koka cous cousen enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen.
2 Skala löken, skär den och zucchinin i skivor. Stek dem i 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg fräset på en tallrik. Stek korven i 1 tsk olivolja.
3 Blanda yoghurt med pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och&
&Har du lagat receptet?
Kommentarer
Natalia
2021-05-28Stekte upp paprika och babyspenat samt rosta kikärterna med salt på. Bytte till smetana i såsen. Blev väldigt trevligt.
Linda
2013-02-28supersmaskigt! funkar även utan spenaten som jag glömde. såsen är verkligen pricken över i.
Agneta
2013-02-20Jättegott! Jag hade bulgur till.