Lammkorv med harissayoghurt

5
2
Lammkorv med harissayoghurt

Lammkorv med harissayoghurt är tillsammans med couscous, tomat och spenat en mycket trivsam middagsrätt. Harissayoghurten består bland annat av spiskummin, sambal oelek, paprikapulver och finrivet citronskal och är ett fantastiskt tillbehör till den mustiga korven.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013

Lammkorv med harissayoghurt

Ingredienser

4 portioner
4
portioner couscous (eller annat gryn)
1
hönsbuljongtärning
1
rödlök
1
liten zucchini
-
olivolja (till stekning)
-
salt och peppar
ca 600 g
lammkorv
2 dl
matyoghurt (10%)
1
vitlöksklyfta
1/2 tsk
spiskummin
1/2 tsk
sambal oelek
1 msk
tomatpuré
1 tsk
paprikapulver
1
citron
2
tomater
65 g
färsk spenat

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

1      Koka cous cousen enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen.

2      Skala löken, skär den och zucchinin i skivor. Stek dem i 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg fräset på en tallrik. Stek korven i 1 tsk olivolja.

3      Blanda yoghurt med pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, tomatpuré, paprikapulver och&

&

Gör så här

Tips

Barnknepet: spara lite naturell yoghurt till de som kanske inte är så förtjusta i kryddningen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Linda

2013-02-28

supersmaskigt! funkar även utan spenaten som jag glömde. såsen är verkligen pricken över i.

Agneta

2013-02-20

Jättegott! Jag hade bulgur till.

Näringsvärde per portion

Energi 2557 KJ / 606 kCal
Fett 31.5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 27.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept