Lammkorv med harissayoghurt
Lammkorv med harissayoghurt är tillsammans med couscous, tomat och spenat en mycket trivsam middagsrätt. Harissayoghurten består bland annat av spiskummin, sambal oelek, paprikapulver och finrivet citronskal och är ett fantastiskt tillbehör till den mustiga korven.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2013
Ingredienser
4 portioner
4 portioner couscous (eller annat gryn)
1 hönsbuljongtärning
1 rödlök
1 liten zucchini
olivolja (till stekning)
salt och peppar
ca 600 g lammkorv
2 dl matyoghurt (10%)
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapulver
1 citron
2 tomater
65 g färsk spenat
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och lammkorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous eller ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barnknepet: spara lite naturell yoghurt till de som kanske inte är så förtjusta i kryddningen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2557 KJ / 606 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater50 g
Protein27.9 g
Kommentarer
Stekte upp paprika och babyspenat samt rosta kikärterna med salt på. Bytte till smetana i såsen. Blev väldigt trevligt.
Natalia
2021-05-28supersmaskigt! funkar även utan spenaten som jag glömde. såsen är verkligen pricken över i.
Linda
2013-02-28Jättegott! Jag hade bulgur till.
Agneta
2013-02-20