Lammkorv med krämiga grönlinser
Lammkorv med krämiga grönlinser där linserna kokas i lagerblad för att få en fin smak och tärnade morötter adderas för att sedan koka ytterligare några minuter. Krämigheten fås då grädde tillsätts och för smakens skulle får dijonsenap och färsk persilja göra sällskap i såsen. Servera med rostad potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt och peppar
Linser
1 dl gröna linser
5 dl vatten
1 lagerblad
2 morötter
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 kruka persilja
Korv
2 förp lammkorv (à 300 g)
1 tsk olja
Till servering
mangoldskott
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna av linserna med några droppar
tryffelolja eller en god vinäger.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3393 KJ / 812 kCal
Fett52 g
Salt4.29 g
Kolhydrater51 g
Protein32 g
Kommentar
Jättegott! Tipset med en skvätt vinäger var klockrent. Lite chiliflakes hade jag i också.
Carola
2021-07-20