Lammkorv med krämiga grönlinser

10
1
Lammkorv med krämiga grönlinser

Lammkorv med krämiga grönlinser där linserna kokas i lagerblad för att få en fin smak och tärnade morötter adderas för att sedan koka ytterligare några minuter. Krämigheten fås då grädde tillsätts och för smakens skulle får dijonsenap och färsk persilja göra sällskap i såsen. Servera med rostad potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Lammkorv med krämiga grönlinser

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Linser

1 dl gröna linser
5 dl vatten
1 lagerblad
2 morötter
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1/2 kruka persilja

Korv

2 förp lammkorv (à 300 g)
1 tsk olja

Till servering

mangoldskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna av linserna med några droppar tryffelolja eller en god vinäger.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Carola

2021-07-20

Jättegott! Tipset med en skvätt vinäger var klockrent. Lite chiliflakes hade jag i också.

Näringsvärde per portion

Energi 3393 KJ / 812 kCal
Fett 52 g
Salt 4.29 g
Kolhydrater 51 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden