Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammkebab i pitabröd

Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lammfärs, ägg, vitlök, spiskummin, persilja, salt och peppar i en bunke. Blanda till en smidig smet.
  2. Forma smeten till små platta biffar.
  3. Grilla eller stek biffarna i smör i en stekpanna ca 2 minuter per sida.
  4. Strimla salladen. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär tomaterna i bitar.
  5. Värm pitabröden på grillen eller i ugnen och låt var och en fylla bröden med biffar och grönsaker.
  6. Till servering: Servera lammkebaben med vitlöksdressing och srirachasås. Toppa med mynta eller koriander.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör äggfri: Uteslut ägget, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk hackad persilja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 4 pitabröd
  • smör till stekning
Till servering
  • färdig dressing med vitlökssmak
  • chilisås av srirachatyp
  • färsk mynta eller koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2324 kJ / 556 kCal