Lammkebab i pitabröd

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
0
Lammkebab i pitabröd

Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Lammkebab i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
400 g  lammfärs
1   ägg
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  spiskummin
3 msk  hackad persilja
3/4 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2   isbergssalladshuvud
1   rödlök
2   tomater
4   pitabröd
smör till stekning

Till servering

färdig dressing med vitlökssmak
chilisås av srirachatyp
färsk mynta eller koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kebab med tomatsalsa
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebab med ärt- och myntahumus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebab i pita med rödbetor och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammspett i pita med krispig ärtdipp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsburgare med tomatsalsa
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga