Lammkebab i pitabröd
Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
4 portioner
400 g lammfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 rödlök
2 tomater
4 pitabröd
smör till stekning
Till servering
färdig dressing med vitlökssmak
chilisås av srirachatyp
färsk mynta eller koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g
Kommentarer