Lammkebab i pitabröd

11
0
Lammkebab i pitabröd

Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Lammkebab i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
400 g lammfärs
1 ägg
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad persilja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 isbergssalladshuvud
1 rödlök
2 tomater
4 pitabröd
smör till stekning

Till servering

färdig dressing med vitlökssmak
chilisås av srirachatyp
färsk mynta eller koriander

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör äggfri: Uteslut ägget, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2324 KJ / 556 kCal
Fett 29 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden