Lammkebab i pitabröd

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat
0
Lammkebab i pitabröd

Skippa tacos till fredagsmyset och bjud i stället på plockvänlig lammkebab med små lammfärsbiffar i pitabröd med grönsaker, vitlöksdressing och het srirachasås. Krydda lammfärsbiffarna med vitlök, spiskummin och persilja så lyfter smakerna ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Lammkebab i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
400 g  lammfärs
1   ägg
1   riven vitlöksklyfta
1 tsk  spiskummin
3 msk  hackad persilja
3/4 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2   isbergssalladshuvud
1   rödlök
2   tomater
4   pitabröd
smör till stekning

Till servering

färdig dressing med vitlökssmak
chilisås av srirachatyp
färsk mynta eller koriander

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.
Gör äggfri: Uteslut ägget, kontrollera innehållet i brödet och dressingen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2324 KJ / 556 kCal
Fett29 g
Salt2.6 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Toast med grillad aubergine, mozzarella och salami
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lyxig blomkålssoppa
Betyg 4.4 av 5.
387 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålspaj med valnötter
Betyg 4.3 av 5.
298 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannbiff med löksky
Betyg 4.2 av 5.
203 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabskav i pitabröd
Betyg 2.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Shawarma på rödbeta och lammstek med getost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga