Kebab med tomatsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kebab med tomatsalsa

Varför inte laga till din egen kebab? Kebaben lagar du av bland annat lammfärs, lök, spiskummin, vitlök och persilja. Servera kebaben tillsammans med en smarrig tomatsalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda färsen med lök, olja, kryddor och persilja.
  3. Forma till 8 rullar (för 4 port). Trä upp dem på små blötlagda grillspett. Grilla i en grillpanna.
  4. Salsa: Skölj, halvera och kärna ur tomaterna. Skär dem i små bitar. Skala och hacka löken. Blanda tomater, lök och persilja i en skål med olivolja och kryddor.
  5. Servera salsan till kebabspetten tillsammans med riset.

För alla

Gör gluten- och äggfri: Servera med gluten- och äggfri pasta.

Tips

Gröna tipset: Byt ut lammfärsen mot quornfärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad bladpersilja
Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan