Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammgryta med tillbehör

Denna underbara lammgryta får sin tilltalande smak av bland annat curry, russin och mango chutney. Låt köttet sjuda tills det är riktigt mört och saftigt och bjud på din goda lammgryta med raita, couscous och söta, skivade bananer.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Fräs köttet i olja runt om tills det fått lite färg. Lägg det åt sidan.
  2. Fräs löken några minuter på svag värme så att den mjuknar. Pressa i vitlöken. Pudra över curry och låt den fräsa med någon minut.
  3. Tillsätt köttet, vinäger, russin, vatten och buljongtärningar. Låt det sjuda under lock tills köttet är mört, ca 1-11/2 timme.
  4. Tillsätt chutney och smaka av. Rör samman redningen och tillsätt den medan du rör. Låt såsen få ett uppkok. Strö över koriander.
  5. Servera med raita, couscous, russin, mango chutney och skivade bananer.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg lammkött
  • 3 gula lökar
  • olja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk curry
  • 2 msk vinäger
  • 1 dl russin
  • 6 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 dl mango chutney
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1/2 dl vatten (till redning)
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?