Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou

Lammgrillare med rotfrukter i dillpistou är en provencalsk rätt med spännande smaker från Frankrike. Lammkorv tillsammans med fräscha rotfrukter och dillpistou som du gör på dill, rapsolja och lagrad ost blir en välsmakande och vinnande rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Sätt in en plåt i ugnen.
  3. Ansa och skala rotfrukter och lök. Skär rotfrukterna i 3 cm bitar och blanda dem med hälften av olivoljan, salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den förvärmda plåten och sätt in den mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör försiktigt om då och då.
  4. Ansa och skär purjolöken och lökarna i bitar och blanda med resterande olivolja, salt och peppar. Lägg löken på plåten när ca 15 minuter återstår av tiden på rotfrukterna.
  5. Plocka och mixa dill med rapsolja, vatten och ost till en jämn sås, smaka av med salt och peppar.
  6. Stek korvarna sakta i en stekpanna. Blanda de rostade rotfrukterna med dillpistou.
  7. Servera korvarna med rotfrukter, dijonsenap och baguette.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på lammgrillarna. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg men innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammgrillare
Rotfrukter
  • 2 morötter
  • 1/3 rotselleri
  • 1/3 kålrot
  • 6 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 purjolök
Dillpistou
  • 1 kruka dill
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottenost eller prästost)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3355 kJ / 798 kCal