Lammfilé med svampgnocchi och björnbärssås
Ett smakrikt recept på saftig lammfilé med svampgnocchi och delikat björnbärssås. Du gör det av bland annat lamm, schalottenlök, rödvin, balsamvinäger, rosmarin, björnbärsmarmelad, svamp och gnocchi. Perfekt till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
Lammfilé
700 g lammfilé (eller fläskfilé)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Björnbärssås
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 dl rödvin
1 1/2 msk balsamvinäger
3 msk konc kalvfond
1/2 tsk rosmarin
2 krm salt
1/2 krm peppar
1 dl björnbärsmarmelad
majsstärkelse (Maizena)
Svampgnocchi
250 g blandad svamp (t ex champinjoner, shiitake och ostronskivling)
1 msk smör
1 påse färsk gnocchi (à 500 g)
1/2 påse sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför använda köpt gnocchi i ett recept!!!
Ann
2022-12-29Såsen var supergod! Gjorde lamm och köttet blev supersaftigt och mört. Gnocchi gick inte helt hem, men fräscht med sallad och svamp
Julia
2021-12-11Fantastiskt gott. Hade rotfrukter i ugn istället för gnocchi. Såsen gjorde hela rätten. Mums
Hanna
2015-02-28