Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm

En matig soppa är nästan alltid uppskattad! Här möts smaker från rotfrukter, syrliga tomater och härlig persilja med lammfärsen, och till serveras en supergod pepparrotskräm. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 rödlök
1 bakpotatis
3 morötter
2 msk olivolja
500 g lammfärs
2 msk tomatpuré
1/2 tsk spiskummin
2 köttbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 l vatten
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 burk kokta cannellinibönor (à 410 g)
1/2 kruka persilja
salt
peppar
Pepparrotskräm
1 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 682 kCal
Fett47 g
Salt2.4 g
Kolhydrater31 g
Protein30 g

Kommentarer
10 stSupergod, har bara gjort varianten med vitkål tidigare. Om man skulle vilja göra motsvarande vegetarisk, har ni ngt förslag för utbytet av lammfärs? Vegofärs är ju inte så kryddad och klarar vegofärsen att koka som soppa?
Christina
Jättegod. Gjorde fetaostkräm istället och det blev toppen.
Kajsa
Gott! Lite vinäger och cayennepeppar så blev det bra. Nästa gång jag hittar lammfärs igen blir det den här soppan igen.
Maria
Om man hade fått lamm, vi vick kalvfärs i stället :(
Andreas
Hej Andreas! Ta gärna kontakt med vår Kundservice så hjälper de dig där. Hälsningar Elina
ICA-köket
God soppa! Fick dock kalvfärs, men gick lika bra det. Adderade även ca 2tsk paprikapulver, 1tsk cayenne och 1/2tsk rökt paprika. Blev kanon!
Joshua
Supergod👍
Carin
Riktigt grym soppa! Blev ordentligt stora portioner också.
Anna
Supergod och mättande soppa!
Therese
Supergod och enkel att laga
Annika
Jättegott!!
Magnus