Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammfärs blanco med oliver

Lammfärs blanco är en rolig variant av den klassiska köttfärssåsen. Istället för tomatsås blandas lammfärsen med grädde. Det som utgör kryddningen i såsen är oliverna och den speciella smaken och karaktären av timjan. Servera med nykokt tagliatelle och körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och rör ner i färsen. Låt sjuda några minuter under omrörning.
  4. Repa av timjan och låt oliverna rinna av. Smaka av såsen med timjan och rör ner oliverna.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Låt pastan rinna av och servera den med färssåsen och tomaterna.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port tagliatelle
  • ca 500 g lammfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1/2 kruka timjan
  • 1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2807 kJ / 670 kCal