Lammfärs blanco med oliver

42
0
Lammfärs blanco med oliver

Lammfärs blanco är en rolig variant av den klassiska köttfärssåsen. Istället för tomatsås blandas lammfärsen med grädde. Det som utgör kryddningen i såsen är oliverna och den speciella smaken och karaktären av timjan. Servera med nykokt tagliatelle och körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2016

Lammfärs blanco med oliver

Ingredienser

4 portioner
4 port tagliatelle
ca 500 g lammfärs
1 msk olja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1/2 kruka timjan
1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
250 g körsbärstomater

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2807 KJ / 670 kCal
Fett 47.9 g
Salt 4.47 g
Kolhydrater 55.8 g
Protein 35.4 g
Läs mer om näringsvärden