Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Pannbiff med äpple, lök och champinjoner

Härliga pannbiffar av nötfärs med en god blandning av fräst lök, äpplen och färska champinjoner. Servera pannbiffarna med nykokt potatis, äpple, lök och champinjonblandningen och rårörda lingon. En mättande och god middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 5-10 minuter.
  2. Skala och grovriv hälften av lökarna. Rör ner färsen och löken i ströbrödsblandningen. Salta och peppra.
  3. Skala och skiva återstående lök. Skala, dela och skiva äpplena. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Stek lök, äpple och svamp var för sig tills löken och äpplet mjuknar och svampen får färg. Lägg samman. Salta, peppra och varmhåll.
  4. Forma 8 pannbiffar (för 4 port), och stek dem i en plastbelagd panna, 3-4 minuter per sida.
  5. Till servering: Servera med nykokt potatis, äpple-, lök- och champinjonblandningen samt rårörda lingon om så önskas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 3/4 dl mjölk
  • 2 - 2 1/2 msk ströbröd eller rivebröd
  • 3 gula lökar
  • 600 g nöt- eller lammfärs
  • salt och peppar
  • 2 äpplen
  • 300 - 350 g champinjoner
  • 2 msk margarin till stekning
Till servering
  • nykokt potatis
  • ev rårörda lingon
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2350 kJ / 560 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer