Färspizza med grape- och vitkålssallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
13
Färspizza med grape- och vitkålssallad

Pizza är kul att göra tillsammans med hela familjen. Testa en variant med nötfärs, rödlök och paprika. Spara tid med färdig scones- och pizzamix. Grapefrukt i en annars klassisk vitkålssallad förnyar ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Färspizza med grape- och vitkålssallad

Ingredienser

4 portioner
1   paket scones- och pizzamix (à 500 g)
300 g  nöt- eller lammfärs
1 tsk  torkad basilika eller pizzakrydda
1   vitlöksklyfta
1/2 tsk  salt
1/2 krm  peppar
1 1/2   rödlök
1   paprika
2 msk  olivolja
1 dl  chilisås av ketchuptyp
4 dl  riven ost

Grape- och vitkålssallad

1   klyfta vitkål (1 klyfta motsvarar 500 g)
1   grapefrukt
1/2   rödlök
1/2 tsk  socker
3 msk  vitvinsvinäger
3 msk  olja
1/2 tsk  salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på degmixen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri scones-/pizzamix, alternativt färdiga glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: gör egen pizzadeg utan mjölk, använd ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: gör egen pizzadeg utan mjölk, använd mjölkfritt ostalternativ.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Det var gott, jag tog lite tacokrydda och 1 tsk salt istället för ½. Och man behöver inte steka köttfärsen innan, den blir klar i ugnen!

Annika

2012-08-17

Jag har ett annat favorit pizza recept, så det var roligt att prova på en ny pizza. Den var smarrig men det finns båda plus och minus på den. Minus var degen, jag gillar min hemmagjorda deg bättre men denna pizzan gick snabbt och lätt. Himla saftig och god med klickar av köttfärsen. Annars har jag stekt den först men med klickar så blev färsen mycket saftig. Himla god smak, verkligen gott måste jag säga. Kände mig som en italienare och det var bara ilatliensk musik som saknades. Salladen var syrligt smarrig då den var färsk. Kul sätt att variera en pizza sallad på. Den gör vi igen fast på egen pizzadeg!

Karin

2012-05-15

Detta var nog den bästa hemlagade pizzan vi ätit. Vi tog älgfärs och det var kanon! Men jag gjorde en stor pizza istället och med färdig pizzakit. Då gick det snabbt så mycket snabbare än 60 min JAg tog lite av den såsen som följde med i pizzakitet och även chilisås. Det stod inget om att steka färsen men jag gjorde det. LÄtt att laga och hitta ingredienser. Det går ju också att variera som man själv med det man har hemma. detta kommer vi säkerligen laga igen! Däremot blev inte salladen någon favorit. Vitkålen gick bra men inte grapen.

Anne

2012-05-15

Testa liknande recept

Lammfärsgryta Bombay med mandel
Betyg 3.4 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzabröd med zucchini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamppizza
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med persika och getost
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipizzor med gorgonzolakräm
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölksyrad rödbeta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga