Lammfärsgryta Bombay med mandel

Indieninspirerat grytrecept med lammfärs, morötter, lök och vitkål. Smaksätt lammfärsgrytan med curry, kanel, kokosmjölk och sambal oelek och servera med rostad mandel och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 200 g vitkål
2 msk olja
1 1/2 tsk curry
1 tsk kanel
4 port ris
ca 500 g lammfärs
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1 kycklingbuljongtärning
1/2 kruka persilja
salt
peppar
50 g hel skalad mandel
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4036 KJ / 965 kCal
Fett63 g
Salt3.02 g
Kolhydrater63 g
Protein33 g

Kommentarer
8 stJag tyckte inte det blev så gott, det blir inget repris på denna.
Mitra
Supergott och enkelt! 👌
Susann
Jättegott
Monica
Jättegott! Vi serverade även russin till och det passade bra. Glömde persiljan men det gjorde inget. Mums, det här gör vi igen!
Louise
Gott! Mandelsmaken till är jättegod men det blir ännu godare med rostade mandelflak istället för hel mandel.
Gustav
Hej Sigvard! Tack för din synpunkt gällande mått. Vi ska försöka bli bättre på det framöver!
Ica-köket
Hej! Kommer också att testa, säkert även med annan färs än lamm. MEN! Varför använda ett diffust mått som "1/2 kruka"? Det förutsätter ju att du alltid köper just ICA:s krukor med engångskryddor. Bättre att ange ett riktigt mått som "XX gram" eller "y dl hackad persilja" särskilt för dem som köper sin persilja knippevis eller har egen! Tycker det borde vara normalsättet att ange mängd. Bästa hälsningar/Sigvard S
Sigvard
Låter spännande, ska prova när jag köpt lammfärs. Roligt med nya smaker. Grytor är enkelt o gott. Era recept är bra. Hälsning gammal kund Astrid Z
Astrid